slide-button
+9
°
C
+
+
Beograd
Tuesday, 19
Wednesday
+13° +
Thursday
+16° +
Friday
+14° +
Saturday
+15° +
Sunday
+12° +
Monday
+11° +
See 7-Day Forecast
 
SISTEMI ZA SPA CENTRE
VODE.RS - SISTEMI ZA SPA ➜
HIDROMASAŽNE KADE (JACUZZI)
Savremeni način života, svakodnevne obaveze kao i stres bude u nama smao jednu zelju, a to je očuvanje psiho-fizickog zdravlja. Za relaksaciju i revitalizaciju organizma u cilju vraćanja prekopotrebne energije najefikasnije je kupanje u bazenu i hidromasažama kadama. Masaža se može ostvariti vodenim mlazevima, vazduhom ili kombinacijom voda vazduh. Korišćenjem ovih tretmana koristi su višestruke:


Samo vam hidromasažne kade i hidromasažni bazeni mogu ponuditi toliko koristi u samo jednom proizvodu. Uvek vas čeka topla i čista voda, veliki broj različitih terapeutskih mlaznica i uživanje, kao i kompletno opuštanje celog tela. Da bi se održao kvalitet vode u hidromasažnim kadama i bazenima neophodno je da ona bude sterilna u toku, a i posle masažnih tretmana (topla voda je odličan medij za razvoj mikroorganizama koji mogu biti veoma opasni za zdravlje). Najbolji način da se uspešno dezinfekuje voda je upotreba HIPOGEN I uređaja za đakuzi i hidromasažne kade.

VODE.RS - SISTEMI ZA SPA ➜
KADE ZA PLUTANJE – VODENI KREVET (FLOATING SPA)
Kade za plutanje – vodeni kreveti (Floating Spa) su terapeutske kade u kojima voda miruje potpuno. Sam prostor u kojem se nalazi kada za plutanje je potpuno zvučno, svetlosno i termički izolovan. Kade za plutanje prvi je osmislio američki neurolog John C. Lilly, tvrdeći da ako se uklone svi oblici stimulacije i spoljni uticaji, mozak ulazi u Theta stanje koje direktno vodi ka sanjanju. Ova vrsta terapije ima sličan efekat kao relaksacioni trening, joga, masaža i hipnoza. Moguće je takođe pustiti kroz kadu potenciostatske impulse visokih frekvencija što pozitivno utiče na moždane impulse, ubrzava razgradnju mlečne kiseline odgovorne za umor, smanjuje produkciju "štetnih" hormona (adrenalina), povećava produkciju "korisnih" hormona (endorfina – hormon sreće i beta endorfina – koji ublažava bol), uklanja stres, unapređuje kreativnost, poboljšava koncentraciju, eliminiše hroničnu nesanicu, umanjuje simptome depresije i nervoze, smanjuje migrene, ublažava probleme sa kičmom, poboljšava snabdevanje kiseonikom, umiruje simptome disajnih problema, jača imuni sistem, detoksifikuje zglobove i mišiće, smiruje i revitalizuje kožu, otvara pore i priprema kožu za kozmetičke tretmane. Ova tehnika može biti od koristi svima, a posebno osobama koje rade u kreativnim industrijama poput menadžera, naučnika, dizajnera, pisaca, slikara, arhitekata i slično.

Shema kade za plutanje – vodeni krevet (Flouting SPA)
VODE.RS - SISTEMI ZA SPA ➜
SAUNA SA LIOFILIZOVANOM VODOM BILJNIH I VOĆNIH EKSTAKATA
Tretmanom celog tela pulsnim mlazevima liofilizovane vode postižu se sledeći efekti:


Ekstrakti iz liofilizacije voća za cosmetics spa kade

VODE.RS - SISTEMI ZA SPA ➜
HIMALAJSKA SO - RASTVOR ZA INHALACIJU
Rastvor himalajske soli se koristi u spa centrima kao tonik zdravlja. Mrtvi epidermis kože i nečistoće se natope rastvorom himalajske soli kao piling, zatim lako uklanjaju uz malo trljanja pomoću posebnih rukavica. Kao rezultat, koža se oseća mekom, svilenkastom, glatkom i čistom nakon parnog kupatila. Pored ove primene rastvor se koristi i za inhalacije u parnim kupatilima gde poboljšava cirkulaciju krvi, smanjuje krvni pritisak, smanjuje stres, čisti disajne puteve, dobro deluje na respiratorne bolesti, poboljšava snabdevanje kože krvi, greje zglobove, sagoreva kalorije. Rastvor himalajske soli u pakovanju od 5 litara, koristi u spa centrima kao tonik zdravlja i koristi i za inhalacije u parnim kupatilima.

Shema kade za plutanje – vodeni krevet (Flouting SPA)
VODE.RS - SISTEMI ZA SPA ➜
AKTIVACIJA VODE - RASTVOR ZA INHALACIJU
Voda koja prolazi kroz magnetno polje postaje vitalizovana voda. Vitalizovana voda, s uredno organizovanim klasterima, je bioaktivna voda, odnosno voda u skladu s prirodom. Ovakva voda znatno brže prodire u ćelije, olakšava razmenu potrebnih materija unutar ćelija i odvodi nečistoće i slobodne radikale iz ćelija. Takođe, pomaže u čišćenju limfe, efikasno prenosi kiseonik i hidrira ćelije. Postignuti su izuzetni rezultati u lečenju kožnih oboljenja poput ekcema i psorijaze primenom magnetizovane vode. Magnetna voda se koristi i u stomatologiji, gde su zabeleženi efekti poput uklanjanja zubnog kamenca, zaustavljanja paradentoze i gnojnih procesa, poboljšanja prokrvljenosti desni, kao i sprečavanja stvaranja zubnog plaka.

Uređaje za energiziranje i mineralizaciju vode za tuširanje u kojima se voda struktuira, aktivira i mineralizuje tako da se intenzitet razmene vode između vode vašeg tela i vode u kojoj se kupate povećava više desetina puta. Molekul vode je dipol - što znači da ima jedan pozitivan i jedan negativan pol i oni se međusobno privlače. Molekuli se zato povezuju preko vodoničnih veza u lance molekula višeg reda, makromolekule, koje nazivamo klasterima. Postoji beskonačan broj kombinacija povezivanja, a svaka geometrijska struktura skriva u sebi određenu energijsku informaciju. Uređaj obrađuju vodu vihornim strujanjem i u sinusnom magnetnom polju. Uređaj upravo simulira prirodni tok vode pomoću kog se klasteri vode.

Tuš za magnećenje i struktuiranje vode
VODE.RS - SISTEMI ZA SPA ➜
SAUNE
Sauna je tradicionalna finska kuća za toplotne terapeutske sesije. Atmosfera određene prostorije se zagreva do visokih temperatura kako bi se stvorilo idealano okruženje za telo da se oslobodi stresa, štetnih materija i poboljša opšte zdravlje. Sauna koristi toplinu i vlagu u atmosferi kao sredstvo za održavanje zdravlja.

Saune se mogu podeliti na nekoliko vrsta, uključujući:

FINSKA SAUNA - to je najpoznatija vrsta saune, koja koristi drvo za grijanje, a zidovi su od hrastovine.
PARNA SAUNA - koristi se kamenje koje se greje na vatri, a zatim poliva vodom koja se tom prilikom pretvara u paru.
RUSKA SAUNA - poznata kao "banya" ili "banya ruska", je tradicionalno rusko parno kupatilo.

Sauna pruža mnogo zdravstvenih koristi, uključujući smanjenje stresa, poboljšanje krvotoka, jačanje imuno sistema, poboljšanje kvalitete spavanja i pomoć kod lečenja nekih bolesti, poput artritisa i psorijaze.